Arrangementer

.

.

02.09.2022 - SPIRIT OF NEW ORLEANS

.
På plakaten stod, at det var The Spirit of New Orleans, der skulle starte efterårssæsonen i Jazzclub St. Louis fredag aften d. 2. september. Godt indenfor i Det Gyldne Steakhouse, var det også kapelmester, basunist og sanger Preben Nissen, som ved  hans side, som fra orkestrets start havde Stig Nielsen på altsaxofon, men i rytmegruppen var der to yngre nye medlemmer Jens Jacob Nissen på banjo og vokal, Christian Wolf  på kontrabas og vokal, samt tilbagevendte kendte Jan Åmand ved trommerne.

Og de lagde ud med en fødselsdagssang for jazzklubbens sekretær Birthe Jønsson, hvor alle sang med. Derefter indledningsnumret. Second Line i kvikt tempo, der stille og roligt gled over i This Land Is Your Land, This Land is my Land, med meget flot trestemmig sang af Preben, Christian og Jens Jacob. Et godt gyngende It Takes a Worrid Man, gled også stille over i gospelnumret Precius Lord Lead me On, der blev ualmindeligt flot sunget af banjospiller Jens Jacob Nissen.

Der blev heldigvis også spillet numre med mere fart på, som i Bogalusa Strut og Chinatown my Chinatown, hvor alle mand gav den hele armen af bare spilleglæde, -  desværre for alt for få publikummer. Synd for alle dem der udover rigtig god jazzmusik gik glip af muntre indslag fra kapelmesteren. Men det kan der rådes bod på, når The Spirit of New Orleans i midten af februar måned næste år, giver gratis koncert i Vordingborg Kirke.

Alt i alt en dejlig jazzaften i selskab med et jazzband som altid leverer varen og gør det på en måde, som i den grad rækker udover scenekanten.

Anmeldt af: Ejgil E. Grønholdt, Kirsebærvej, Præstø
.
Tryk på billederne for stor størrelse.
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk Tryk

.
Fredag d. 2. September fejrer vi endnu et gensyn med superbandet Spirit of New Orleans, som har givet os så mange dejlige oplevelser.

Spirit of New Orleans er i dag et af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, - med en unik dynamisk og swingende stil, der rummer alle de ingredienser, der skal til for at gøre musikken levende. Orkestret spiller ragtime, blues, marcher, love-songs, evergreens, egne kompositioner og gospel og spirituals af høj kvalitet.

Udover de musikalske kvaliteter lægger orkesteret stor vægt på at skabe stemning gennem en god kontakt til publikum med musik og sang langt ud over scenekanten.

Orkesteret blev dannet i 1990 på initiativ af Preben Nissen. Baggrunden for dannelsen var ønsket om at spille et repertoire bestående af gospel, spirituals, hymns og traditionel jazz. Musik med dybe rødder i grundlaget for New Orleans-jazzen.

The Spirit of New Orleans har med stor succes optrådt med internationale solister – ligesom de enkelte musikere har været solister i andre bands.

Orkesteret har været på utallige turneer. Givet flere hundrede koncerter rundt om i danske og udenlandske kirker, koncertsale, jazzklubber, jazzfestivaler – medvirket i radio og TV og udgivet flere bånd og CD’er. Det bliver en forrygende aften.


Orkesteret spiller med følgende besætning:


Preben Nissen: - Trombone, piano og vokal
Stig Nielsen: - Saxofon
Jan Schiöpffe: - Trommer
Kim Holm:  - Bas
Jakob Nissen: - Banjo

.
SPIRIT OF NEW ORLEANS
.

SPIRIT OF NEW ORLEANS

.