Arrangementer

.

.

Fredag den 03.03.2017 – HENNING MUNK OG PLUMPERNE

.
Anmeldelse af jazzarrangement fredag d. 3.marts med Henning Munk og Plumperne.
Plumperne sad alle som de skulle, da aftenens første nummer Promenade Aux Champs-Elyses med stor spilleglæde, blev flot leveret af Henning Munk og Plumperne på Det Gyldne Steakhouse. Kendingsmelodien , der forøvrigt er skrevet af den fabelagtige sopransaxofonist Sidney Bechet, der havde det med at spille over stok og sten. Og det har dette danske band også taget til sig, men allerede i andet nummer On the Sunny Side og the Street, var tempoet nede i stille og roligt dansetempo. Dog i Wolverine Blues, var vi igen oppe i højt tempo, hvor de fem musikere, fik vist deres værd.

Bag trommerne sad Henning Toxværd, og ved hans side på banjo og sang, svenske Bjørn Ekman, begge har været med i mange år. Men et helt nyt bekendtskab var at finde ved kontra-bassen Ida Hvid, der faldt godt ind, med de to garvede. Så rytmegruppen var swingende indtakt for de to i front, endnu et nyt bekendtskab på tenorsaxofon Nis Toxværd, og ja, søn af trommeslageren, faldt godt i hak med orkesterleder og sopransaxofonist Henning Munk Plum, der udover drilske bemærkninger til og om publikum, fik vist sin formåen, ikke mindst i en meget flot indledning af klassikeren West End Blues.

Og sådan fortsatte aftenen, med udsøgte numre fra den store amerikanske sangskat, til glæde for såvel det lyttende som den dansende del af publikum. Der også fik en flot forsmag på den kommende højtid i april, nemlig en dejlig gyngende udgave af Easter Parade.

Anmeldt med swingende hilsen Ejgil E. Grønholdt
.
Tryk på billederne for stor størrelse.
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk Tryk

.

.
Henning Munk & Plumperne har leveret swingende glad og medrivende jazzmusik til fester, arrangementer og festivaler ude som hjemme i rigtigt mange år. Vi har udgivet 4 CD’er; senest i foråret 2015 og vi er repræsenteret på YouTube, Itunes og TDCplay.

Om bandet:

Orkesterleder Henning Munk Plum bliver i Dresden kaldt for den danske Sidney Bechet. Kun få behersker sopransaxofonen som han. Henning inspirerer med sin drivende sopransax og lejlighedsvis mesterlig håndterede klarinet enhver forsamling og leder uden GPS sit publikum igennem jazzens vidstrakte gadenet.

Han gør det med hjælp fra den banjospillende professor fra Lund i Sverige, Björn Ekman, som tilmed synger så fuglene dratter ned fra træernes grene af misundelse. Naturverket I Sverige har af denne grund udstedt spilleforbud
 I nærheden af høje træer.

Verdensmusikeren Mads Hyhne med Danmarks tredje-længste skæg har beriget Københavns jazzliv gennem 25 år og bidrager til orgiet af vellyd med trombone til tiden; ingen nærmere præsentation er nødvendig.

Yderligere har vi Marc Davis på kontrabas; manden som har spillet med samtlige musikere i hele Verden. Han har på denne måde formået at gøre sig i Københavns Jazzliv i en menneskealder.

Sidst men ikke mindst har vi trommeslageren Henning Toxværd som stort set egenhændigt opfandt jazzen for mange årtier siden - efter eget udsagn - med det første trommesæt der så dagens lys i jazzmiljøet.

Skal man have festen til at lykkes, gæsterne til at danse, publikum til at gispe eller deltagerne til at juble er det Henning Munk & Plumperne man har brug for.
.
HENNING MUNK OG PLUMPERNE
.
HENNING MUNK OG PLUMPERNE
.