Arrangementer

.

.

05.09.2014 - Vestre Jazzværk

.
Fredag den 5. September 2014 – for 3. gang i Jazzclub Saint Louis - gensyn med

Vestre Jazzværk – som netop med stor succes har deltaget i Maribo Jazzfestival.

Vestre Jazzværk har siden midten af 70'erne været et af de mest veletablerede og velspillende danske orkestre inden for den traditionelle jazz, og orkestret nyder stor anerkendelse såvel på den danske som på den udenlandske jazzscene.

Vestre Jazzværk er opstået af Storyville Stompers, som i begyndelsen af 70erne blev dannet i Danmarks ældste by, Ribe. Efter en reorganisering skiftede orkestret i 1977 navn til Vestre Jazzværk.

Vestre Jazzværk læner sig ikke op ad bestemte forbilleder og stilarter. Inspirationen hentes fra flere forskellige kilder i den klassiske jazz. Jazzklassikerne tilsættes en god portion af de seks musikeres personlighed og erfaring gennem 40-50 år som aktive Jazzmusikere, og det kommer der pågående, veltilberedt og swingende traditionel jazz ud af, som man både kan lytte og danse til.

Det internationale gennembrud kom i 1982, da Vestre Jazzværk vandt både orkesterprisen og solistprisen i en konkurrence for amatørjazzorkestre i Dunkerque, Frankrig. Den 4. maj 1989 opnåede Vestre Jazzværk den store anerkendelse at blive udnævnt til æresborgere i jazzens fødeby, New Orleans, af byens daværende borgmester Sydney Barthelemy, efter en koncert i Storyville Jazz Hall i New Orleans, Louisiana.

Siden har Vestre Jazzværk blandt andet fået førsteprisen i "Swedish Open i Gladjazz" i Ljungby 1992 og Femø Jazz Prisen i 1997.

Vestre Jazzværk har spillet på festivaler, jazzrestauranter og i jazzklubber i USA, Holland, Belgien, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Spanien, Sverige, Norge, Finland, Færøerne og Storbritannien - og til Riverboat Shuffle på Mississippis eneste dampdrevne hjuldamper, Natchez.

Musikstart kl. 20.00 på Restaurant Det Gyldne Steakhouse, Vordingborg. – Mulighed for spisning ved forhåndstilmelding senest 04.09.2014.
.

.
Så fik vi taget hul på den nye sæson i Jazzclub Saint Louis - og det på flotteste vis i selskab med Vestre Jazzværk. - Her følger en anmeldelse fra Mr. Swinging Jazz - Østdanmark:

Vinden kommer ofte fra vest, og det kan være noget omskifteligt, men fredag aften medbragte den, swingende glade traditionelle jazztoner, ualmindelig flot leveret af det sydjydske jazzband Vestre Jazzværk, der indledte efterårets jazzsæson på Det Gyldne Steakhouse i regi af Jazzclub St. Louis, Vordingborg. Der kunne og burde have været flere publikummer, for de jazzinteresserede, der ikke var mødt op, ja, de gik glip af noget af det bedste traditionelle danske jazzmusik, man kan opdrive.

Bandet indledte med en kort udgave af Blue Turning Grey Over You, for let og elegant, at gå over i det mangeårige kendingsnummer Bourbon Street Parade, der bliver leveret lige flot og medlevende, hver eneste gang.

Nyt skal der også til, så et ikke så ofte hørt nummer Nicest Little People swingede stille og roligt, med sang af basunisten Poul Schmidt. Der ved sin side havde den stilsikre trompetist Aage Jespersen, der brillierede i en fornem udgave af Big Butter and Egmann. Hvorefter den fine banjospiller Tom Nissen, oplod sin røst i The Gipsy, dog nu spillet på 4-strenget guitar. Som hele Bandet fortsatte i dejligt gyngende tempo, og ypperligt samspil i nummeret South, samt det måske mere kendte Wolverine Blues.

Herlige klassiske jazzmelodier som High Society og Avalon, blev der heldigvis også plads til, og det var rigtig godt, for der kunne orkestrets formidable klarinettist Ole Weibel, virkelig få lov at udfolde sig, til stor glæde for det lyttende publikum, der her fik en lektion i, hvordan en jazzklarinet på et meget højt plan, virkelig skal lyde. Det var aftenens højdepunkter, for hele Bandet var velklingende, med en solidt swingende kontrabas, og bandleder Hans Rømer bag et sæt, ikke larmende trommer.

Alt i alt en god jazzmusikalsk aften, der forhåbentlig kommer mange flere af, her i de forskellige jazzklubber, der heldigvis findes i Swinging Sydøstdanmark, så vil du være godt tilpas, så er det ug og hør noget swingende glad jazz.

Anmeldt af: Ejgil E. Grønholdt, jazzformidler, Kirsebærvej 28, Præstø
.
Tryk på billederne for stor størrelse.
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk


.
Vestre Jazzværk
.

Vestre Jazzværk

.