Arrangementer

.

.

03.10.2014 - Bayous

.
Det blev en rigtig spændende og underholdende aften i jazzklubben. Ca. 60 glade gæster oplevede en aften med Zydeco og Cajun musik - lige fra sumpområderne i Louisiana - fremragende serveret af BAYOUS med stor dygtighed og masser af energi - her følger hvordan et skattet klubmedlem oplevede aftenen:

Der var sumpmusik på scenen i Vordingborg Jazzclub St. Louis, fredag aften på Det Gyldne Steakhouse, hvor det jydske band Bayous spillede danseglad Zydeco og Cajunmusik, der stammer fra Louisiana, USA. De fem dygtige og meget ihærdige musikere, gav fra første akkord, alt hvad den kunne trække, med glad musik fra "the bayou country".. Der var pragtfulde numre af bl.a. Queen Ida, Los Lobos, Hank Williams, Chuck Berry og Jim Reeves, godt krydret med egne kompositioner. Det fik virkelig folk på dansegulvet, anført af et danseglad par fra Nykøbing F, når forsangeren gav den gas på sin bas, eminent fulgt op af harmonika, guitar, violin og trommer, ret så ofte med indbyrdes instrumentombytninger, der giver den helt specielle atmosfære af sydens sol, stærke drinks og chillikrydret mad, i en herlig blanding af blues, jazz og country.

Orkestret blev dannet helt tilbage i 1986, og i 1995 spillede de med succes på den årlige Femø Jazz, så godt at de allerede var tilbage i 1999, igebn til stor glæde. Og efter deres succesfulde optræden fredag aften, i skarp konkurrence med Vild med dans, kunne det tænkes de vender tilbage en anden god gang.

Bayous har indspillet sin 3. CD, og den bærer navnet „GATORMAN“. Så vil de fleste vide, at vi befinder os i de sumpede områder i Louisiana, hvor krebsene koges med cayenne, og den lokale musik kræver harmonika, violin og vaskebrædt, og alligatorer er noget man skyder.

I året 1986 lød startskuddet til et nyt og spændende orkester i DK. Fire garvede rockmusikere fra Århus fandt sammen med en vejrbidt spillemand fra det vestjyske, og lavede dermed en indtil da uprøvet konstellation, der skulle forsøge sig udi Zydeco & Cajunmusik. Siden er disse musikgenrer fra Louisiana blevet både kendt og elsket af et stort publikum.

Men da Bayous startede i ‘86 var der ikke mange, som havde stiftet bekendtskab med denne musikform. Det blev dog hurtigt til mange koncerter på festival´er og i club´er, og Bayous´ helt specielle fortolkning af sumpmusikken har bragt bandet rundt i hele landet.

Desuden har Bayous turneret i Hong Kong, på Færøerne, og i Holland & Belgien, og har medvirket i adskillige TV- og radioprogrammer.

pressen skrev:

„hæsblæsende...godt håndværk...professionelt

...liver op på en grå hverdag, den slags burde kunne fås på recept.

Bayous består af:

J P Sonne - vokal, bas
Jens Ganer
- harmonika, violin
Bent Skorup
- violin, guitar, mandolin, vaskebrædt
Preben Eriksen
- guitar
Anders Klode
- trommer, kor
.
Tryk på billederne for stor størrelse.
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
.
Bayous
.

Bayous

.