Arrangementer

.

.

Fredag den 04.05.2012 - Second Line Jazzband

.
Fantastisk afslutning på forårssæsonen i Jazzklubben. Svenske Second Line Jazzband er absolut et af Europa's bedste jazzbands - som med en medrivende spillestil får publikum helt op på mærkerne.

Ikke mindst når Niclas Carlsson giver Wild Cat Blues på sin trombone. - Et nummer, som klarinetterne altid har troet, de havde eneret på.

Kun lidt ærgerligt, at vi desværre (formentligt p.g.a. konfirmationer) ikke havde fuldt hus.

Mange gik glip af en fantastisk aften med mad og musik i topklasse.
.
Tryk på billederne for stor størrelse.
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk Tryk
.

.

Fredag den 04.05. - glædeligt gensyn med svenske Second Line Jazz-band. - De har netop gæstet Riverside Jazzclub i Nykøbing. - Det afstedkom en begejstret anmeldelse fra Ejgil - som vi passende kan bruge som foranmeldelse:

At svenskerne er betydelig bedre til at spille jazz end håndbold, blev tydeligt bevist fredag aften, hvor Riverside Jazzclub havde inviteret til god glad swingende jazzmusik i Teaterfoyeren med det svenske toporkester Second Line Jazzband på scenen.

De var heldigvis gode nok til at trække mange folk af huse, selvom den ene TV-kanal bød på X-faktor og den anden på håndbold - så swingede det som bare pokker fra første trut og allerede i andet nummer China Boy i et herligt up-tempo fik især banjospilleren Anders Wasén vist, at alder ikke er nogen hindring for at lade fingrene flyve let og elegant over strengene - der er ingen gigt at spore hos den snart 68-årige, der ved sin side havde bandets yngste medlem Johan Horner på et forrygende trommesæt, hvorpå der blev spillet trommer og ved hans side med danske aner en bundsolid bassist i Per Bach. Så det var ingen sag for blæserne i front at levere det ene remragende nummer efter det andet - det hele ledet og styret med rigtig god kontakt til publikum af basunisten Nicklas Carlsson der sammen med trompetisten Jesper Albrecktson sang og spillede med samme gejst og spilleglæde, som de har gjort i mere end 20 år. Dog aftenens længste og største bifald tilfaldt tenorsaxofonisten Olaf Skoog der sammen med rytmegruppen gav en helt formidabel udgave af St.Philip Street Breakdown, indeholdende passager fra andre kendte numre bl.a. temaet fra Den tredje Mand/The Harry Lime Tema i et forrygende højt tempo, hvor alle mand gav eminente soli til stor glæde for de mange publikummer der i fulde drag nød musikken.


Second Line Jazzband fra Gøteborg i Sverige startede deres karriere allerede tilbage i 1989 og på det tidspunkt var de fleste af bandets medlemmer teenagers.

Der er i dag stadig 4 af bandets oprindelige 6 medlemmer tilbage. Second Line Jazzband har hurtigt etableret sig som et af Europas mest populære traditionelle jazzbands og har spillet på de fleste klubber, festivaler og har medvirket i både TV og radio udsendelser i lande som Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Holland, England, Nordirland, Skotland og selvfølgelig i Sverige.

Second Line Jazzband har udgivet 11 Cd’er, hvoraf den seneste -«20 Years Jubilee«- kom på markedet i august 2009 Second Line Jazzbands popularitet skyldes musikernes store formåen til at skifte stilarter, repertoire og musikalske retninger under en koncert og samtidigt være tro mod den New
Orleanske inspirerede stil bandet har. Bandet er i konstant udvikling og repertoiret spænder sig fra alt mellem Bunk Johnson og Kid Ory til Bob Dylan, via Louis Prima og Irving Berlin. Krydret med blues og gospel, skaber disse - endnu relativt unge - musikere en energi som man sjældent forbinder med den traditionelle jazz.

Second Line Jazzband har gjort sig kendt som et fantastisk live band hvilket må skyldes den enorme glæde og intensitet de spiller og møder publikum med. Derfor er bandet også mange steder blevet publikums favoritter og har lavet publikums rekorder gang på gang. Bandet turnerer meget og har gennem årerne haft besøg af gæste artister, så som Lillian & Tricia Boutté, Anti Sarpila, Orange Kellin, Roy Williams, Pauline Pierce, Phil Mason og Kenneth Arnströ m.fl.

Second Line Jazzband består af:

Jesper Albrektsson - Trompet & sang
Niklas Carlsson – Trækbasun & sang
Olof Skoog - Saxofoner, klarinet & sang
Anders Wasén - Banjo
Per Bach - Kontrabas
Johan Horner - Trommer

.
Second Line Jazzband
.
Second Line Jazzband
.