Arrangementer

.

.

JSL 50 ÅR - Fredag den 03.04.2009
Kansas City Stompers m/Gunhild Carling

.
En fantastisk forårsaften i Kirkeskoven. Omkring 130 forårskåde jazzentusiaster fik en forrygende oplevelse i selskab med Kansas City Stompers og ikke mindst svenske Gunhild Carling, som var en kæmpeoplevelse - et multitalent udover alle grænser.

En rigtig dejlig jazzaften.

.
Tryk på billederne for stor størrelse.
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk Tryk Tryk Tryk
Tryk Tryk
.

.

Det er en af de længstlevende underholdningsmaskiner i Danmark, vi her kan præsentere. Navnet nappet fra byen der var et musikalsk kraftcenter i 30erne - og for den unge klarinettist Niels Abild, et oplagt navn til hans band, der havde sit første betalte gig i 1951!

Musikken var jazz - i det grænseområde mellem swing og trad., der også siden har været udgangspunkt for Kansas City Stompers.

Navnet Kansas City Stompers har først og fremmest skullet borge for musikalsk kvalitet - mens den årelange popularitet også skyldes at bandet aldrig har aldrig rynket på næsen af, hvad der nu var populært hos publikum.
 'Underholdning med stil', er det prædikat nogen har givet Kansas City Stompers.
Gennem årene har Kansas City Stompers været arbejdsplads for en lang række af de bedste musikere i Danmark - og da det gik hedest til, spillede Kansas City Stompers op mod 350 koncerter om året. Dette lod sig da også kun gøre - fordi bandleader Niels Abild, gerne havde flere ensembler af samme navn på landevejen samtidigt. Det er nemlig ikke navnet på den enkelte musiker der gør Kansas City Stompers - men det musikerne spiller. Sammen!

Vekslende besætninger (afhængig af jobbet og repertoiret) gør, at man aldrig ved, hvilke musikere der kommer med orkestret. Abild har en stor, fast stamme af musikanter, og af dem vælger han så den endelige line-up. -Finn Ziegler sagde engang, at der var to steder, en ung musiker kunne oparbejde en bred rutine; det ene var det gamle La Fontaine, det andet var Kansas City Stompers. Jeg driver orkestret i guitaristen og orkesterlederen Eddie Condons ånd; enhver musiker skal besidde evnen og lysten til at tage et initiativ, og der er ingen færdigsyede arrangementer.

Jeg driver orkestret i guitaristen og orkesterlederen Eddie Condons ånd; enhver musiker skal besidde evnen og lysten til at tage et initiativ, og der er ingen færdigsyede arrangementer.

Gunhild Carling: Med trompet, trombone, sækkepiber, stepsko, mundharmonika og megafoner Gunhild har turneret næsten hele verden, herunder med Count Basie's Orchestra. Hun spillede på FN's 60. års jubilæum sammen med Harlem Blues og Jazz Band og har lavet koncerter med Toots Thiele-mann og Clark Terry. Hun trækker sin inspiration fra jazz og 20. århundrede variété verden med modeller Satchmo, Billie Holiday, Duke Ellington, Fats Waller m fl. Hendes fremførelser karakteriseres normalt af energi og stor spilleglæde.

.
Kansas City Stompers
Kansas City Stompers - Gunhild Carling
Kansas City Stompers - Gunhild Carling
Kansas City Stompers - Gunhild Carling
Kansas City Stompers - Gunhild Carling
Kansas City Stompers - Gunhild Carling
.